Gereedschapslijperij Vermes N.V.

TiN (Titaannitride)

TiN (Titaannitride) : Standaard coating die gebruikt kan worden voor een uitgebreid aantal
toepassingen,voornamelijk voor het boren, draaien en snijden van staal

TiCN (Titaancarbonitride)

TiCN (Titaancarbonitride) : In vergelijking met de TiN coating biedt deze coating een hogere hardheid. Hij zal in verspanende toepassingen met een onderbroken snede(frezen) betere resultaten geven.

TiAlN (Titaan Aluminium Nitride) 

TiAlN (Titaan Aluminium Nitride) : Een coating die uitzonderlijk temperatuursbestendig is en aangewezen is om in slecht of niet gekoelde omstandigheden te gebruiken of bij zeer hoge snelheden. De coating kan gebruikt worden met of zonder smering bij hoge snelheden in staal, gietijzer en aluminium. Het is een multifunctionele coating.

CrCN (Chroom-Carbonitride)

CrCN (Chroom-Carbonitride) : Een coating die aangewezen is bij gereedschappen die een corrosieve en abrasive slijtage ondergaan. De coating levert voornamelijk goede resultaten bij de verwerking van koperhoudende legeringen en kunststof.

TiAICN COATING

TiAICN, ook bekend als Variantic, staat voor Titanium Aluminium Carbon Nitride. Deze coating is verreweg de beste oplossing voor toepassingen waaraan de allerhoogste eisen worden gesteld. TiAICN is niet voor niets speciaal ontwikkeld voor gereedschappen waarmee de moeilijkste materialen bewerkt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gelegeerd en gehard staal en Inconel.

Voor verdere of specifiekere uitleg, neem gerust contact op.
Wij geven u graag verder advies.